ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΚΟΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΛΑΝΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ!

Αγαπητοί φίλοι, ποιος από εμάς δεν θα ήθελε «να πάει μπροστά», «να γίνει μεγάλος και τρανός», ή «να κατακτήσει την κορυφή»;

Ξέρετε όμως τι είναι το μόνο που λείπει από τα παραπάνω; Ένα καταγεγραμμένο πλάνο, το οποίο να μετουσιώσει τα όνειρα μας σε έναν σαφή, μετρήσιμο και ρεαλιστικό στόχο. Χωρίς την ύπαρξη ενός τέτοιου πλάνου κινδυνεύουμε. Γιατί; Διότι μπορεί μετά από χρόνια -κάνοντας τον απολογισμό της σταδιοδρομίας μας- να αναφωνήσουμε ότι «πάντα ήθελα να γίνω κάποιος, τώρα όμως καταλαβαίνω ότι θα έπρεπε να είμαι λίγο πιο συγκεκριμένος…»

Πως καταρτίζετε όμως ένα τέτοιο πλάνο; Κάντε τα εξής:

1. Εκτυπώστε σήμερα τη φόρμα που ακολουθεί και την επόμενη Κυριακή πρωί καθίστε μόνοι σας δίπλα στη θάλασσα με αυτή τη σελίδα και ένα στυλό στο χέρι σας.
2. Οραματιστείτε τον εαυτό σας στο απόγειο της καριέρας του. Αρχικά περιγράψτε το που θέλετε να φτάσετε, πότε (πολύ σημαντικό βήμα), καθώς και από ποια προηγούμενα στάδια θα χρειαστεί να περάσετε.
3. Στη συνέχεια (πάντα πηγαίνοντας από το τέλος προς την αρχή) καταγράψτε -με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση- για κάθε στάδιο τα ακόλουθα: τη θέση σας στην ιεραρχία, τις χρηματικές και μη απολαβές σας, τα επιτεύγματα με τα οποία κερδίσατε την εν λόγω θέση, την εμπειρία και τις γνώσεις που απαιτήθηκαν γι αυτό το σκοπό.
4. Κλείνοντας, περιγράψτε το που βρίσκεστε τώρα, καθώς και το ποια βήματα είναι απαραίτητα για να καλύψετε το κενό μέχρι το επόμενο στάδιο.
5. Καθαρογράψτε αυτό το πλάνο και έχετε το πάντα δίπλα σας. Με αυτόν τον τρόπο έχετε συνέχεια ένα στόχο μπροστά σας, ξέρετε κάθε μέρα το «που πηγαίνετε» για να τον πετύχετε και μεγιστοποιείτε τις πιθανότητες επίτευξης του!

prosopiko plano exelixis

Καλή σας επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία ή ανάγκη διευκρίνησης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Κώστα Στάμκο στην διεύθυνση: stamkosk@in.gr