ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΚΟΣ
“Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ TO DO LISTS!”

 

Αγαπητοί φίλοι, μία από τις απαραίτητες καθημερινές ενέργειες του σύγχρονου στελέχους, είναι η δημιουργία μίας to do list, η οποία και χρησιμεύει για την καταγραφή και παρακολούθηση της ημερήσιας πορείας των δραστηριοτήτων του.

Χρησιμοποιώντας τη φόρμα που ακολουθεί, φτιάξτε τη δική σας to do list για κάθε εργάσιμη ημέρα ως εξής:
1. ξεκινήστε στο τέλος της προηγούμενης ημέρας, συμπληρώνοντας το τι έχετε να κάνετε την επόμενη, χωρίς -σε αυτό το σημείο- να ασχοληθείτε με το πόσο επείγον ή σημαντικό είναι. Απλώς καταγράψτε το…
2. αμέσως μετά ιεραρχήστε προτεραιότητες, υπό το βάρος του επείγοντος και σημαντικού (επείγουσα είναι η προτεραιότητα, η οποία εάν και δεν έχει μεγάλη σημασία για την δουλειά μας, πρέπει να εκτελεστεί άμεσα, ενώ σημαντική είναι η προτεραιότητα, η οποία έχει πολύ μεγάλη σπουδαιότητα για την δουλειά μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθούμε μαζί της τώρα. Φυσικά μία προτεραιότητα μπορεί ταυτοχρόνως να είναι και επείγουσα και σημαντική…)
3. στην τρίτη στήλη συμπληρώστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, το αν το συγκεκριμένο σας καθήκον εκτελέστηκε ή όχι (διαγράφοντας το κιόλας, θα αισθανθείτε υπέροχα…)
4. και τέλος στην τελευταία στήλη παραθέστε τα σχόλια σας (π.χ. το ποιος και για ποιο λόγο σας διέκοψε, αν χρειάστηκε να το μεταθέσετε και γιατί, κλπ…)

Σημεία κλειδιά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας αποτελούν το να:
1. κάνετε πρώτη, τη λιγότερο ευχάριστη εργασία, ώστε να μην αναβάλετε για μια επόμενη μέρα
2. διαλέξτε τη στιγμή της ημέρας που αποδίδετε καλύτερα, για την δυσκολότερη εργασία
3. διαμερίσετε τη δύσκολη εργασία σε μικρά μέρη (τεμαχίζοντας τη)

Τέλος, μην ξεχνάτε να ενημερώνετε την λίστα σας συνεχώς με τα έκτακτα γεγονότα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να έχετε μια σαφή εικόνα του που και με ποιο τρόπο δαπανάτε τον χρόνο και τον κόπο σας.

to do  list

 

Καλή σας επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία ή ανάγκη διευκρίνησης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Κώστα Στάμκο στην διεύθυνση: stamkosk@in.gr